ΑΔΕΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ(ΕΦΕΤ)

ΑΔΕΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ(ΕΦΕΤ)

53,00

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, 2024    17:00 - 22:00    Πλατφόρμα Ζoom Live Webinar

Τηλεκατάρτιση

Διαθεσιμότητα:   Διαθέσιμο


Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, σας εκδίδουμε βεβαίωση εγγραφής στο σεμινάριο του ΕΦΕΤ με αριθμό πρωτοκόλλου κτλ, ώστε να είστε απόλυτα καλυμμένοι μέχρι την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Ημερομηνίες σεμιναρίου: Τετάρτη 18/9/2024 ώρες 17:00-22:00 και Πέμπτη 19/9/2024 ώρες 17:00-22:00

 

Κανονικό κόστος = 70 ευρώ Για εγγραφές έως 30/4/2024 κόστος = 53 ευρώ 

Για 2 άτομα: κόστος = 47 ευρώ ανά καταρτιζόμενο 

Για 3 άτομα και άνω: κόστος = 44 ευρώ ανά καταρτιζόμενο 

 

**Παρατήρηση : Επίσης υποχρεούστε σε Κόστος πιστοποίησης : 30€ (το ποσό καταβάλλεται στον ΕΦΕΤ)

 

Προθεσμία εγγραφών έως: 26/7/2024

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΝΕΟΣ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

Ένα σεμινάριο ΕΦΕΤ που πρέπει να κάνουν ΟΛΕΣ οι καφετέριες | εστιατόρια | ξενοδοχεία | ζαχαροπλαστεία | αρτοποιεία | κυλικεία ……

Σύμφωνα με τη νέα Υγειονομική Διάταξη (ΦΕΚ 2718/8-10-2012) με ισχύ από 23 Οκτωβρίου 2012, δημιουργείται η υποχρέωση σε όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων και ποτών, σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, να εκπαιδευτεί σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας (άρθρο 9 της νέας υγειονομικής νομοθεσίας και στο ΦΕΚ 1616 του ΕΦΕΤ).

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος του προγράμματος είναι η τήρηση των όρων και συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα – υπηρεσιών και η προστασία του καταναλωτή. Εφόσον το απασχολούμενο προσωπικό και οι ιδιοκτήτες έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα πρέπει να διαθέτουν εκπαίδευση και πιστοποιητικό υγείας (άρθρο 13, ΦΕΚ 2718/8-10-2012). Η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται με τη συμμετοχή στο σεμινάριο εκπαίδευσης προσωπικού και ιδιοκτητών επιχειρήσεων με θέμα «Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων».

 

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά πολύ ευνοϊκά και σημαντικά σημεία της νέας υγειονομικής νομοθεσίας:

  • Καταργούνται οι προϋποθέσεις ύπαρξης ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων και οι πρόσθετες άδειες προκειμένου να επιτραπεί η διάθεση επιπλέον κατηγοριών τροφίμων από τα καταστήματα. Έτσι οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκτούν τη δυνατότητα να διευρύνουν τη γκάμα των προϊόντων που διαθέτουν (συνεπώς και το πελατολόγιο τους), δυνατότητα την οποία κατά τεκμήριο είχαν μέχρι σήμερα οι μεγάλες επιχειρήσεις που διέθεταν τους μεγάλους χώρους πώλησης. Π.χ. ένα κρεοπωλείο θα μπορεί, χωρίς περιττές άδειες και γραφειοκρατία να διαθέτει τυροκομικά προϊόντα, ένα καφεκοπτείο ή ένα ζαχαροπλαστείο ξηρούς καρπούς, κλπ. Με βασική προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση, να εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
  • Καταργούνται παρωχημένες ρυθμίσεις/παρεμβάσεις του κράτους στη λειτουργία της αγοράς που έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.
  • Διασφαλίζεται η προστασία των συμφερόντων του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας με την εφαρμογή όλων των κοινοτικών κανόνων και των ειδικών νομοθεσιών που αναφέρονται στα θέματα αυτά.
  • Οι επιχειρήσεις θα ελέγχονται για τις προϋποθέσεις διάθεσης ασφαλών τροφίμων στον καταναλωτή και όχι για τυπικές προϋποθέσεις που δεν είχαν καμία σχέση με τη Δημόσια Υγεία.

 

Βεβαίωση παρακολούθησης / Πιστοποίηση

1) Με την εγγραφή των εργαζομένων-εργοδοτών χορηγείται άμεσα βεβαίωση συμμετοχής στο σεμινάριο του ΕΦΕΤ(σεμινάριο υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων) και αμέσως μετά την λήξη της παρακολούθησησης του σεμιναρίου χορηγείται άμεσα βεβαίωση παρακολούθησης από το ATHENS MINDFIT ( Κέντρο Δια βίου Μάθησης επιπέδου 1 αδειοδοτημένο  από το Υπουργείο παιδείας με αριθμό αδειοδότησης 191202670 ), ώστε η Επιχείρηση να είναι απόλυτα καλυμμένη μέχρι τη διεξαγωγή της εξέτασης από τον ΕΦΕΤ .

2) Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση  της εξέτασης από τον ΕΦΕΤ, χορηγείται πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ με χρονική διάρκεια απεριορίστου χρόνου .

 

Τρόπος διεξαγωγής σεμιναρίου

 Τηλεκατάρτιση live webinar

 

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Μετωπική διδασκαλία

 

Ώρες Διδασκαλίας

10 ώρες

 

Εκπαιδευτής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ
Υγιεινολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας
Καθηγητής Εφαρμογών στα Εργαστήρια Υγιεινής και Ασφάλειας εργασίας στο ΤΕΙ Αθηνών
Πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΦΕΤ
Πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕΟΠΠΕΠ
Υγιεινολόγος ΤΕ

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο ΕΦΕΤ μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εξής τρόπους:

 2105715931, 210 5721841

 vchatzopoulos@athensmindfit.gr

 

Υπεύθυνος εγγραφών

Χατζόπουλος Ευάγγελος

AthensMindfit

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Δε Συμφωνώ Συμφωνώ Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε την Πολιτική Απορρήτου. ×

Για να προβάλετε αυτό το περιεχόμενο θα πρέπει να πατήσετε Ενεργοποίηση Cookies